Αν χάσω τα περιττά μου κιλά, θα τα ξαναπάρω;

Συντήρηση Απώλειας
Συντήρηση Απώλειας

Πολλές φορές, στην πρώτη συνάντηση που έχω με κάποιον πελάτη μου, όταν του περιγράφω τις "απαιτήσεις" της δίαιτας, με διακόπτει και μου λέει: «Τα κιλά θα τα χάσω, τα έχω χάσει ξανά στο παρελθόν, το πρόβλημα μου είναι να τα κρατήσω.»
Ως προς αυτό, θα απαντήσω με μια παραβολή:
Πίσω από το σπίτι μου υπήρχε ένας παραμελημένος κήπος. Αποφάσισα λοιπόν μια μέρα, ν' αρχίσω να τον περιποιούμαι για να τον φέρω σε ένα καλό επίπεδο. Μετά από αρκετές προσπάθειες(τι βιντεάκια στο youtube είδα, τι περιοδικά διάβασα...), συνειδητοποίησα ότι δεν τα καταφέρνω μόνος μου, γιατί δεν είναι η δουλειά μου και ότι έπρεπε να πληρώσω έναν ειδικό να μου τον φτιάξει. Ο γεωπόνος που συνεργάστηκα λοιπόν ήταν άψογος! Του είχα ζητήσει να φτιάξουμε μαζί τον κήπο, έτσι ώστε μετά από ένα χρονικό διάστημα τριβής με την κηπουρική, να μπορώ να συντηρήσω τον κήπο μόνος μου. Έτσι κι έγινε!
Φτιάξαμε μαζί τον κήπο και καθ' όλη τη διάρκεια προσπαθούσα να μάθω την τέχνη της κηπουρικής. Αφού ολοκληρώσαμε τη δουλειά, μου πρότεινε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας για συντήρηση του χώρου μια φορά το μήνα, έτσι ώστε να επιβλέπει και να προλαμβάνει τα λάθη που έχω κάνει στον κήπο. Εγώ αποφάσισα να μην συνεχίσω να του δίνω χρήματα, καθώς θεώρησα ότι μπορώ να κάνω τη δουλειά μόνος μου. Στην αρχή τα πήγαινα μια χαρά, όμως γρήγορα άρχισαν τα πράγματα να στραβώνουν. Ζιζάνια, σκουλήκια, βροχή, υγρασία, κρύο, ήλιος, ζέστη και άλλες δυσκολίες που δεν ήξερα να τις αντιμετωπίσω. Ο κήπος άρχισε να καταστρέφεται κι εγώ να πειραματίζομαι με τις ελάχιστες γνώσεις μου, για να τον κρατήσω σε ένα επίπεδο. Δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερα... Στο τέλος, βρέθηκα μ' ένα κήπο που ήθελε φτιάξιμο από την αρχή, καθώς οι ζημιές που είχαν προκληθεί ήταν μη αναστρέψιμες .
Τώρα είμαι σε περίοδο αναζήτησης καινούριου γεωπόνου, γιατί ντρέπομαι να πάω στον παλιό.
Αν λοιπόν δε θεωρήσετε χάσιμο χρόνου και χρήματος, το γεγονός ότι πρέπει να κρατήσετε μια επαφή με τον άνθρωπο που σας καθοδήγησε στην απώλεια των περιττών κιλών σας, τότε ναι, θα κρατήσετε το βάρος σας στα επιθυμητά επίπεδα, διότι θα είναι εκεί να σας συνετίσει και να σας συμβουλέψει σε τυχόν δύσκολες στιγμές. Η επαφή με το διαιτολόγο μου, τον άνθρωπο που μαζί του βρήκα τη λύση στο πρόβλημα μου, δεν πρέπει να τελειώνει βίαια.
Η Μαρία είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα:
Μετά από 2 χρόνια και 61 κιλά απώλεια, συνεχίζουμε τη συνεργασία μας κανονικά.

Συντήρηση Απώλειας
Συντήρηση Απώλειας