Σε πόσο καιρό θα χάσω το περιττό μου λίπος;

Απώλεια βάρους
Απώλεια βάρους

Μια από τις πιο συχνές αγωνίες κάποιου που επισκέπτεται το γραφείο μου είναι σε πόσο καιρό θα χάσει το περιττό του λίπος, κοινώς πότε θα απαλλαγεί από τη δίαιτα.
Αυτή που δεν έχει ξεκινήσει καν! Και αφού εκφράσει την αγωνία του, με κοιτάζει με ένα απειλητικό ύφος, που φοβάσαι ότι αν του απαντήσεις παραπάνω από αυτό που έχει στο μυαλό του, είναι έτοιμος να τα παρατήσει. Αυτό που δεν έχει ξεκινήσει καν! Δεν τον ενδιαφέρει τι πρωινό του έχεις σχεδιάσει και αν είναι κάτι που τον ευχαριστεί, ούτε αν του έχεις βάλει κάτι που να τρώγεται το μεσημέρι. Ούτε αν η δίαιτα που θα ξεκινήσει από αύριο είναι μια διατροφή που είναι κατάλληλη για τον οργανισμό του. Θέλει να τελειώνει όσο γίνεται πιο γρήγορα με αυτό που δεν έχει αρχίσει καν!
Θα απαλλαγώ από το περιττό μου βάρος όταν συνειδητοποιήσω ότι πρέπει να πάω στο διαιτολόγο με σκοπό να σχεδιάσουμε μαζί ένα διατροφικό πλάνο το οποίο θα καλύπτει τις θρεπτικές μου ανάγκες και παράλληλα, να είναι πρακτικό και προσαρμοσμένο στην καθημερινότητα μου.
Να πειραματιστώ με τις νέες μου διατροφικές συνήθειες, να συγκρουστώ με τις παλιές, να φάω τα μούτρα μου, να ξανασηκωθώ. Να ψάξω εναλλακτικές επιλογές για τα γεύματα μου και να τις συζητήσω με το διαιτολόγο μου, να κάνω λάθη, να τα διορθώσω. Να κάνω τον καλό μου μήνα που θα χάσω αρκετό βάρος, να κάνω τον κακό μου μήνα που θα πάρω βάρος, να βρω τη δύναμη να επανέλθω. Να γκρινιάξω στο διαιτολόγο μου, να μου γκρινιάξει κι αυτός.
Και από όλο αυτό, ένα είναι το σίγουρο: Θα περάσω ένα δημιουργικό διάστημα που δεν θα με απασχολούν τα κιλά μου, αλλά οι διατροφή μου, και στο τέλος θα έχω απαλλαχθεί από αυτά.
Γιατί;
Διότι ξερίζωσα με κόπο, κάθε συνήθεια που με είχε εγκλωβίσει στο παλιό μου σώμα!

Πρόσφατο παράδειγμα τέτοιας συνεργασίας είναι η Χριστίνα, που μετά από ενάμιση χρόνο και 35 κιλά απώλεια συνεχίζουμε να βάζουμε στοιχήματα και να τα κερδίζουμε!

Απώλεια 1