Κολοκυθόσουπα

Εύκολη και ελαφριά κολοκυθόσουπα.
Υλικά
1 κιλό κολοκύθα , καθαρισμένη από φλοιό και σπόρους, σε μέτρια κομμάτια
2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες, κομμένες στα τέσσερα
2 κλαράκια σέλινο χοντρό (σέλερι) χοντροκομμένο
1 κουτ. γλυκού κύμινο
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1½ λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών
αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής
Βάζουμε τα κρεμμύδια και το σέλινο στην κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε την κολοκύθα, τις πατάτες, το νερό και το ελαιόλαδο. Σιγοβράζετε τα λαχανικά για 30-35 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Πολτοποιείτε τη σούπα επιτόπου με ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ σε δόσεις και την επιστρέφετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε τότε το κύμινο, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι . Αφήνετε τη σούπα να πάρει μια βράση ακόμα. Αν δεν είναι αρκετά πηχτή, την αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να γίνει πηχτή σαν κρέμα. Σερβίρετε σε μπολ και προσθέτετε στη μέση μια γεμάτη κουταλιά της σούπας γιαούρτι ή Κατίκι Δομοκού.