Πλιγούρι με σάλτσα ντομάτας

Για εσάς που σας αρέσει το πλιγούρι και θέλετε ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα, δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή!

Πλιγούρι με σάλτσα ντομάτας

Υλικά:
½ κιλό πλιγούρι
1 κονσέρβα ντοματίνια
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
8 περίπου ποτήρια χλιαρό νερό

Τρόπος Παρασκευής:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι με λίγο νερό και το αφήνουμε, μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ντοματίνια και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το πλιγούρι και το ελαιόλαδο και αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά από τα ντοματίνια και μετά προσθέτουμε 4 φλιτζάνια νερό. Όταν απορροφηθεί το νερό, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα 4 φλιτζάνια. Έπειτα, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει για 20-25 λεπτά, δοκιμάζοντας αν είναι έτοιμο. Μόλις γίνει, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Σερβίρεται με γιαούρτι ή φέτα.