Ομελέτα στο Φούρνο

Ομελέτα Φούρνου
Ομελέτα Φούρνου

Μπορεί η ομελέτα να είναι εξίσου γευστική και λιγότερο επιβλαβής για τον οργανισμό μας; Μα φυσικά! Αυτό συμβαίνει, όταν την ψήνουμε στο φούρνο!! Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και θα σας πείσει!

Υλικά
300 gr πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
50 ml ελαιόλαδο
3-4 φρέσκα κρεμμύδια
1-2 κολοκύθια, τριμμένα σε τρίφτη
1 ματσάκι μαϊντανό
100gr φέτα χαμηλή σε λιπαρά
8 αβγά
αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής
Αρχικά, βράζουμε τις πατάτες για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Έπειτα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε σε μία λαδόκολλα -την οποία έχουμε βάλει σε πυρέξ- τα κρεμμύδια, τα κολοκύθια, το μαϊντανό και τις βρασμένες πατάτες και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε τα υλικά, για να πάει παντού το ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο φούρνο και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αβγά, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε τη φέτα, την οποία έχουμε τρίψει. Προσθέτουμε το μείγμα με τα αβγά και τη φέτα στο πυρέξ με τα υπόλοιπα υλικά και κουνάμε ελαφρώς, ώστε να πάει παντού το μείγμα.
Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και η ομελέτα μας είναι έτοιμη!