Κανελόνια με σπανάκι, τυρί και σάλτσα ντομάτας!

Κανελόνια με σπανάκι, τυρί και σάλτσα ντομάτας
Κανελόνια με σπανάκι, τυρί και σάλτσα ντομάτας

Κανελόνια με σπανάκι, τυρί και σάλτσα ντομάτας. Ένα γευστικό και υγιεινό πιάτο για όλη την οικογένεια!

Υλικά:
1 κουτί κανελόνια
1 κιλό φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο
300γρ. κατίκι
200γρ. φέτα χαμηλή σε λιπαρά
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα Ντομάτας:
400γρ. τριμμένη ντομάτα (φρέσκια ή κονσέρβα)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι ή ρίγανη
αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής
Πλένουμε και στεγνώνουμε το σπανάκι. Στη συνέχεια, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ζεματίζουμε λίγο. Μόλις μαλακώσει, το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη σάλτσα: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας και το ελαιόλαδο. Το αφήνουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς. Στο τέλος, προσθέτουμε το σκόρδο και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Συνεχίζουμε με τα κανελόνια, τα οποία βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει και τα αφήνουμε να ζεματιστούν για 2 λεπτά.
Μετά φτιάχνουμε το μείγμα για τη γέμιση: Αναμειγνύουμε το σπανάκι με το κατίκι και τη φέτα που έχουμε θρυμματίσει με πηρούνι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα κανελόνια κατά τα 2/3. Τα τοποθετούμε στη σειρά σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας.
Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά.
Τα σερβίρουμε ζεστά!