Χταπόδι με κοφτό Μακαρονάκι

Χταπόδι με κοφτό Μακαρονάκι
Χταπόδι με κοφτό Μακαρονάκι

Καλοκαίρι χωρίς θαλασσινές γεύσεις, δε γίνεται! Δοκιμάστε μία εύκολη συνταγή με χταπόδι και σίγουρα θα ικανοποιηθείτε γευστικά!

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Υλικά για 4 μερίδες:
• ½ κιλό κοφτό μακαρονάκι
• 600-700 γραμμάρια χταπόδι
• Αλάτι
• 5 δαφνόφυλλα
• ½ κουταλάκι του γλυκού ξερό δενδρολίβανο
• 1-2 σκελίδες σκόρδο
• 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί

Τρόπος Παρασκευής:
Πλένω καλά το χταπόδι και το βάζω με το κρασί στη χύτρα, όπου το βράζω για 15 λεπτά. Αφού περάσουν τα 15 λεπτά, το βγάζω από τη χύτρα και το κόβω σε μικρά κομματάκια. Έπειτα, ρίχνω σε μία κατσαρόλα 1 ½ λίτρο νερό και όταν βράσει το νερό, ρίχνω το κομμένο χταπόδι, το ζυμαρικό και τα υπόλοιπα υλικά. Βράζω για 10- 15 λεπτά. Βγάζω τα δαφνόφυλλα και είναι έτοιμο!